Firmele de transport marfă și persoane, "arse" la buzunar de polițiști

261
Firmele de transport marfă și persoane,
Polițiștii au verificat peste 33.000 de autovehicule destinate transportului public de persoane și marfă și au aplicat aproape 10.000 de sancțiuni contravenționale, în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Activitățile de control s-au desfășurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).


În perioada 13-19 februarie, Direcția Rutieră a Poliției Române a coordonat, la nivel național, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.


Transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 345 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 672 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 
26 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf și opt pentru utilizarea incorectă a acestuia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7448 secunde