Fifor: Apărarea spațiului aerian al României este realizată acum de avioanele britanice. MIG-urile sunt la sol

397
Fifor: Apărarea spațiului aerian al României este realizată acum de avioanele britanice. MIG-urile sunt la sol - eurofightertyphoon02-1531476454.jpg
Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat vineri că, în prezent, acțiunile de poliție aeriană în spațiul românesc, respectiv al NATO, sunt realizate de forțele britanice, cu avioane Typhoon, după ce aparatele MIG au rămas la sol în urma tragediei de săptămâna trecută de la mitingul aviatic.

"După tragedia de săptămâna trecută de la mitingul aviatic, atunci când am pierdut unul dintre cei mai buni piloți ai Forțelor Aeriene Române, conform procedurilor, pe timpul investigației aparatele MIG rămân la sol. În momentul de față, poliție aeriană realizează partenerii noștri britanici aflați la Mihail Kogălniceanu, în speță cu cele patru aparate Typhoon și, dacă este nevoie, putem să ne asociem cu aparatele Șoim pe care Forțele Aeriene Române le au", a precizat Fifor, într-o conferință de presă la sediul MApN.

Întrebat dacă, în ultima perioadă, au fost avioane rusești care au forțat granițele României, Fifor a răspuns: "Am să repet ce am spus în urmă cu ceva vreme într-un interviu. Sunt frecvente aceste intrări în spațiul aerian român din partea unor aparate de zbor ale Federației Ruse. Procedurile sunt standard, sunt proceduri NATO, pentru că România realizează apărarea spațiului aerian NATO și este firesc să facă lucrul acesta. Sunt proceduri standard, respectiv se ridică aparatele care realizează poliția aeriană și se trece la proceduri specifice".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3776 secunde