Fără droguri, pe litoral, de 1 Mai! Iată ce recomandă tinerilor Agenția Antidrog

135
Fără droguri, pe litoral, de 1 Mai! Iată ce recomandă tinerilor Agenția Antidrog - vamaveche1mai-1493388517.jpg

Articole de la același autor

În contextul afluxului mare de tineri și a evenimentelor ce se vor desfășura pe litoralul românesc în intervalul 28 aprilie – 1 mai, Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța (CRPECA), va derula activități de informare, de prevenire și de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, în cadrul campaniei "Safe Parties!".


Specialiștii CRPECA Constanța, împreună cu voluntarii antidrog, se vor afla în mijlocul tinerilor care vor petrece în cluburile din nordul stațiunii Mamaia, pentru a îi informa cu privire la riscurile asociate consumului de droguri și a îi îndruma în a face alegeri sănătoase de petrecere a timpului liber. 


În cadrul actiunilor, vor fi diseminate materiale promoționale și vor fi proiectate spoturi video antidrog. De asemenea, artiștii prezenți la evenimentele organizate în cluburi vor transmite mesaje de descurajare a consumului de droguri.


Agenția Națională Antidrog recomandă tinerilor:


 Evitați persoanele care vă oferă, chiar și gratuit, substanțe necunoscute, spunând că sunt legale și nu produc efecte negative asupra organismului!


 Refuzați să călătoriți alături de un conducător auto care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe!
 
 Refuzați invitațiile făcute de diferitele personae de a le urma în locuri retrase pentru a vă oferi un "chilipir", în ciuda tentației !


 Fiți puternici! Câteodată presiunea de a începe sau de a nu începe să consumi droguri începe din tine și este greu să te simți diferit de ceilalți. Întotdeauna când ai de făcut astfel de alegeri, gândește-te la ceea ce este cel mai bine pentru tine!


 Fiți precauți! În momentul în care ești sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei, ești pus în situații în care siguranța îți este amenințată și ești predispus să ți se întâmple lucruri foarte rele!


 Pentru situații deosebite, apelați Tel. Verde: 0 800 8 700 700!


Specialiștii ANA oferă, gratuit, servicii de informare, evaluare, consiliere ori asistență specializată medico-psiho-socială pentru consumul și dependența de droguri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1404 secunde