Extrădarea ziaristului turc Kamil Demirkaya, respinsă de Curtea de Apel

253
Extrădarea ziaristului turc Kamil Demirkaya, respinsă de Curtea de Apel - otyymgm3zwmzzte2zwi3zwrlmdyznzbj-1544777228.jpg

Articole recomandate

Un judecător de la Curtea de Apel București a respins, vineri, cererea autorităților turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicația Zaman România, informează Agerpres.

Decizia a fost luată după aproximativ un sfert de oră de deliberări. Și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București s-a opus extrădării jurnalistului.


Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru Zaman România, având un permis de ședere temporară.

În luna noiembrie 2018, el și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare.

În ziua reținerii sale, Zaman România anunța că la ordinul președintelui turc, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mișcarii

Ziaristul turc locuiește în București împreună cu soția și fiul său în vârstă de 10 ani.

"Ziarul Zaman România este alături de familia ziaristului și cere autorităților române să ia în considerare faptul că Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariștilor și a tuturor celor care se opun regimului totalitar al lui Erdogan. Kamil Demirkaya și-a făcut doar datoria de ziarist, scriind despre abuzurile puterii de la Ankara", anunța atunci publicația.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9372 secunde