Exportul de animale vii, verificat mai drastic de veterinari! Un transport de 16.500 de ovine a fost reținut

230
Exportul de animale vii, verificat mai drastic de veterinari! Un transport de 16.500 de ovine a fost reținut - transportanimaleopritveterinari-1575228455.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a dispus suplimentarea echipelor de medici veterinari care verifică îmbarcarea pe nave a animalelor destinate exportului, în Postul de Inspecție la Frontieră Constanța Nord. Măsura a fost luată, potrivit reprezentanților ANSVSA, pentru o mai bună gestionare a situației exportului de animale, în urma incidentului naval din portul Midia, din 24 noiembrie. 


Astfel, numărul veterinarilor a fost suplimentat cu cinci angajați, iar la sfârșitul săptămânii trecute, aceștia au controlat două nave care intenționau să transporte animale către Arabia Saudită. La una dintre nave, autorizată sanitar veterinar pentru transportul animalelor de către DSVSA Constanța, inspectorii au depistat neconformități privind echipamentele necesare asigurării bunăstării și trasabilitatea animalelor. 


"Precizăm că nava urma să transporte un număr de 16.500 de ovine, iar la data efectuării controlului, era încărcată în jur de 50% din efectivul destinat acestui transport. În ceea ce privește facilitățile de hrănire și cele de adăpare s-a constatat că nu toate boxele erau dotate cu un număr corespunzător de jgheaburi de adăpare. De asemenea, cantitatea de furaje încărcată era insuficientă față de cea necesară", au arătat reprezentanții autorității. 


Prin urmare, ANSVSA a decis reținerea transportului respectiv. Animalele vor rămâne cazate în condiții de bunăstare, la bordul navei, dar nu mai mult de 72 de ore, urmând ca personalul navei să le asigure hrănirea și adăparea. 


XXX 
În ceea ce privește animalele aflate pe nava care a eșuat în portul Midia, au fost salvate în total 252 de oi, din care au supraviețuit 181, cărora li se asigură asistența sanitară veterinară permanentă. Starea lor de sănătatea este monitorizată, iar fișele clinice de observație sunt transmise către celula de criză din cadrul ANSVSA. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2893 secunde