Explozie într-un bloc din Murfatlar. Un bărbat a fost rănit

170

Articole de la același autor

Un bărbat de 70 de ani a ajuns la spital, în urma exploziei unei butelii de aragaz. Marți după-amiază, pompierii au fost solicitați să intervină într-un apartament de pe strada Liliacului, din orașul Murfatlar, unde avusese loc o deflagrație. La fața locului, au intervenit o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, oamenii legii descoperind că explodase o butelie de aragaz. Din fericire, deflagrația nu a fost urmată de incendiu.

În urma exploziei, a fost rănit proprietarul locuinței, care a fost transportat la spital.

XXX

Pompierii atrag atenția că folosirea necorespunzătoare a buteliilor de aragaz pot duce la tragedii. De aceea, militarii subliniază: "Nu utilizați buteliile fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unități care nu aparțin întreprinderii distribuitoare. De asemenea, nu utilizați buteliile în altă poziție decât în cea verticală. Nu încălziți buteliile cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului. Totodată, nu amplasați buteliile lângă sursele de căldură sau sub acțiunea directă a razelor solare".

Pentru evitarea accidentelor grave, se impune ca la schimbarea buteliei și înainte de aprinderea focului să se verifice dacă robinetul buteliei și robinetele aparatului de utilizare sunt închise.

"În cazul în care au fost uitate deschise, iar gazul s-a scurs în încăpere, se vor lua imediat măsuri: se închid robinetele, se deschid ușile și ferestrele pentru aerisire timp de 30 de minute și nu se aprind chibrituri, brichete, nu se manevrează întrerupătoare electrice, sonerii, telefoane, lifturi". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2932 secunde