Explozie într-un bloc din Constanța. Trei persoane, în stare gravă la spital

249

Articole de la același autor

Pompierii constănțeni atrag atenția asupra măsurilor luate în momentul schimbării buteliei de aragaz, căci explozia acestui dispozitiv poate avea urmări devastatoare.

Sâmbătă, în cursul după-amiezii, doi bărbați și o femeie, cu vârste între 50 și 65 de ani, au ajuns în stare gravă la spital, în urma exploziei unei butelii, într-un apartament din municipiul Constanța.

Deflagrația a avut loc într-un apartament situat la ultimul etaj al unui imobil aflat la intersecția străzilor Poporului cu Baba Novac. Potrivit oamenilor legii, în locuință se aflau proprietarul și doi concubini, care stăteau în chirie. Bărbații au schimbat butelia, dar ar fi lăsat ochiurile aragazului deschise, iar în momentul în care ar fi încercat să probeze butelia cu bricheta, a avut loc explozia, din cauza acumulării de gaze.

Victimele au suferit arsuri pe 30% și respectiv 25% din suprafața corpului, două dintre acestea au fost intubate, având arsuri ale căilor aeriene; totodată, unul dintre bărbați a suferit un traumatism toracic. Polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările concrete în care a avut loc incidentul care a băgat trei oameni în spital, iar un apartament a fost distrus.

XXX

Folosirea necorespunzătoare a buteliilor de aragaz poate duce la tragedii. De aceea, pompierii atrag atenția: "Nu utilizați buteliile fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unități care nu aparțin întreprinderii distribuitoare. De asemenea, nu utilizați buteliile în altă poziție decât în cea verticală. Nu încălziți buteliile cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului. Totodată, nu amplasați buteliile lângă sursele de căldură sau sub acțiunea directă a razelor solare".

Pentru evitarea accidentelor grave, se impune ca la schimbarea buteliei și înainte de aprinderea focului să se verifice dacă robinetul buteliei și robinetele aparatului de utilizare sunt închise.

"În cazul în care au fost uitate deschise, iar gazul s-a scurs în încăpere, se vor lua imediat măsuri: se închid robinetele, se deschid ușile și ferestrele pentru aerisire timp de 30 de minute și nu se aprind chibrituri, brichete, nu se manevrează întrerupătoare electrice, sonerii, telefoane, lifturi". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde