Explozie în portul Tomis. Trei șalupe distruse într-un puternic incendiu

252
Explozie în portul Tomis. Trei șalupe distruse într-un puternic incendiu - incendiuiahtporttomis1-1570994884.jpg

Articole de la același autor

În portul Tomis s-a dat alerta, sâmbătă după-amiază, după ce pe o șalupă de agrement a avut loc o explozie, urmată de un puternic incendiu. Două echipaje de pompieri au ajuns la fața locului, dar focul a distrus trei ambarcațiuni. 


O puternică explozie a răsunat, sâmbătă, 12 octombrie, în jurul orei 17.00, în portul Tomis, iar cerul a fost acoperit de un fum negru și înecăcios. Cei aflați în acele momente în zonă s-au alarmat și au solicitat imediat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea. La fața locului au ajuns două echipaje de pompieri, cu două autospeciale, dar și o ambarcațiune SAR, cu un tun de apă și un echipaj SMURD. Potrivit martorilor, în momentul exploziei, pe ambarcațiune s-ar fi aflat două persoane, care au reușit însă să se salveze sărind în apă. 


Incendiul s-a extins la alte două șalupe, aflate în imediata apropiere a celei pe care a avut loc explozia. Mai bine de o oră s-au luptat pompierii militari cu flăcările, în final una dintre șalupele de agrement fiind distrusă în întregime. 


Din primele cercetări, se pare că explozia s-ar fi produs în urma unui scurtcircuit la baterie. Martorii au susțin că la bordul ambarcațiunii pe care a izbucnit incendiul se aflau două persoane, care tocmai alimentaseră șalupa și se pregăteau să plece în larg; iar în momentul în care au încercat să pornească ambarcațiunea, a avut loc explozia. 


Nu au fost înregistrate victime. Pompierii vor desfășura o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a izbucnit incendiul, care a avut drept consecință pagube semnificative. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.433 secunde