Examenul pentru permisul auto, pus în dificultate de… termometre?

1196
Examenul pentru permisul auto,  pus în dificultate de… termometre? - fondtermometrevirsa-1590321757.jpg

Articole de la același autor

În prezent, Serviciul de Permise și Înmatriculări Vehicule Constanța programează constănțenii care trebuie să susțină proba "traseului" pentru obținerea permisului auto. Intenția este ca mașinile de examen să iasă pe teren începând din 2 iunie. Dar, până în prezent, lipsesc termometrele digitale

pentru măsurarea temperaturii viitorilor șoferi!

De la jumătatea lunii martie, examinările practice și teoretice pentru obținerea permiselor auto au fost suspendate la nivelul întregii țări, ca măsură pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. În Constanța, potrivit evidențelor Serviciului de Permise și Înmatriculări a Vehiculelor, au fost suspendate examinările pentru aproximativ 3.600 de candidați, care erau deja înscriși pentru "sală" sau "traseu", iar acestora li se adaugă, în prezent, și cei care nu apucaseră să se programeze la examinări, dar urmau să o facă în ultimele două luni. Drept pentru care, atât de la nivelul conducerii Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, cât și de la serviciul responsabil din Constanța, s-a anunțat programul reprogramărilor pentru examinări. Astfel pe 2 iunie ar trebui să fie reluate examinările practice (traseul, pentru cei care au promovat deja sala, înainte de decretarea stării de urgență!), iar după jumătatea lunii iunie să fie reluate și examinările teoretice, "pe 15 iunie sau 22 iunie, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a serviciilor comunitare".

Mesaj către școlile auto: "Avem nevoie de termometre digitale!"

Programul a fost stabilit, s-a dat drumul reprogramărilor, doar că a apărut o problemă: sunt mulți candidați, iar Serviciul de Permise și Înmatriculări a Vehiculelor are în dotare un singur termometru pentru măsurarea temperaturii – procedură impusă prin lege, în prezent, în scopul limitării răspândirii COVID 19. Drept pentru care, după cum ne-au semnalat reprezentanții unor școli auto din Constanța, reprezentanții serviciului au făcut apel la instructorii auto să pună la dispoziție, în limita posibilităților, astfel de dispozitive de măsurare a temperaturii. "Pentru buna desfășurare a activității de examinare la proba practică, este necesar să ne puneți la dispoziție termometre digitale, pentru măsurarea temperaturii candidaților. În cazul în care dumneavoastră nu reușiți să procurați termometre până la data de 2.06.2020, când va începe efectiv examinarea, va trebui să suspendăm activitatea până se va reuși achiziționarea de termometre de către instituția noastră, pentru fiecare examinator", se menționează în mesajul transmis, săptămâna trecută, școlilor auto și semnat de comisarul șef Liviu Vîrșă, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Vehicule.

Solicitarea i-a indignat pe unii instructori. "Aceasta este probabil o găselniță pentru a amâna examinările. Acum ne solicită nouă să cumpărăm termometrele, ceea ce nu este normal!", ne-au reclamat reprezentanți ai școlilor auto.

"Ne vom organiza din resurse proprii"

Referitor la disensiunile apărute, comisarul șef Liviu Vîrșă a precizat pentru "Cuget Liber" că decizia solicitării unor astfel de dispozitive a venit din dorința de a veni în sprijinul candidaților, pentru a nu exista liste lungi de așteptare, precum în trecut. "Avem în dotarea serviciului un termometru, folosit în prezent pentru luarea temperaturii celor care ajung la sediu. Intenția noastră a fost de a urgenta examinările, astfel încât candidații, care deja au fost amânați mai bine de două luni și jumătate, să nu fie amânați din nou. Am revenit asupra solicitării, însă, și urmează să ne organizăm din resurse proprii", a afirmat cms. șef Liviu Vîrșă.

De precizat că, în prezent, potrivit informațiilor noastre, serviciul are 11 examinatori, un singur termometru digital, folosit la sediul serviciului, și aproximativ 100 de candidați pe zi doritori să obțină permisul auto! Și, cum este vorba despre o instituție a statului, procedurile care trebuie îndeplinite pentru achiziționarea termometrelor necesare implică fonduri și birocrație. Intenția reprezentanților Serviciului de Permise era conlucrarea cu școlile auto pentru a fi puse la dispoziție, în momentul examinărilor, în jur de trei – patru termometre digitale, care să permită desfășurarea într-un ritm acceptabil a examinărilor. Menționăm că, în Constanța, sunt 50 de școli auto. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4487 secunde