Eveniment în premieră la Constanța

182
Eveniment în premieră la Constanța - eveniment-1558260094.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Asociația de Geopolitică "Ion Conea" (București), Asociația "Casa Mării Negre/Black Sea House" (Constanța), ONG "Centrul de Narative Politice ale Democrației" (Cernăuți, Ucraina), ONG "Centrul pentru Cooperare Regională «Dialog»" (Cernăuți, Ucraina), Universitatea Națională "Yuriy Fedkovych" din Cernăuți (Ucraina) și Fundația "Resurse și Inițiative Publice" (Cernăuți, Ucraina), organizează  mâine, 20 mai, între orele 10.00-16.00 masa rotundă internațională "Amenințări securitare în regiunea Mării Negre. Fizionomia Pontului Euxin în paradigma geopolitică post-Crimeea".


În cadrul evenimentului se va face analiza tuturor amenințărilor hibride din arealul extins al Mării Negre de către experți din România și Ucraina. Evenimentul reprezintă, totodată, o oportunitate pentru desfășurarea unui schimb de experiență și bune practici între reprezentanții mediilor analitice din România și Ucraina, precum și pentru consolidarea dialogului dintre aceștia. 
Publicul va avea ocazia de a se familiariza, pe baza evaluărilor experților în domeniu din cele două țări, cu amenințările hibride din regiunea Mării Negre, cu detalii privind procesele geopolitice de apropiere a Ucrainei de Uniunea Europeană și NATO, cu acțiunile politice ale UE și NATO în spațiul extins al Mării Negre, cu demersurile diplomației românești și ucrainene de a consolida coeziunea și consistența proiectului geopolitic euro-atlantic în regiune etc.


Experții vor prezenta, în premieră pentru Constanța și pentru întreaga regiune a Dobrogei, evaluări privind situația războiului din raioanele de est ale Ucrainei (Donbas), cauzele acestuia, precum și perspectivele de soluționare. Din Constanța vor lua cuvântul conf. univ. Marian Zidaru, conf. univ. dr. Marioara Cojoc, Dorin Popescu - președintele Asociației "Casa Mării Negre/Black Sea House" Constanța, fost diplomat în Ucraina și Federația Rusă etc.). Aceștia vor prezenta situația de securitate din regiunea Mării Negre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8862 secunde