EVENIMENT IMPORTANT PENTRU ARMATA ROMÂNĂ. Toate garnizoanele din țară și teatrul de operații din Afganistan, IMPLICATE

5242
EVENIMENT IMPORTANT PENTRU ARMATA ROMÂNĂ. Toate garnizoanele din țară și teatrul de operații din Afganistan, IMPLICATE - ziuafortelorterestre-1523962807.jpg

Articole recomandate

Toate garnizoanele din țară și în teatrul de operații din Afganistan vor organiza în zilele următoare manifestări dedicate Zilei Forțelor Terestre, ce vor cuprinde expoziții, simpozioane, vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament și echipamente militare, exerciții de mânuire a armamentului, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare și spectacole artistice susținute de către formațiile cercurilor militare, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

În București, Statul Major al Forțelor Terestre organizează mai multe manifestări. Astfel, miercuri, începând cu ora 10,00, în Poligonul Cățelu va avea loc "Cupa presei la tir".

Sâmbătă, în Parcul Carol I, între orele 11,00 și 20,00, vor fi organizate: o expoziție de tehnică, ateliere de prezentare a armamentului, standuri de promovare a profesiei militare și activități cultural-recreative.

Militari din forțele terestre vor prezenta tehnica de luptă, armamentul și echipamentele din dotare, exerciții demonstrative de intervenție a echipei EOD, exerciții de supraviețuire, procedee de escaladare și traversare cu ajutorul funicularului, tehnici de autoapărare, precum și exerciții de mânuire a armamentului. De asemenea, vor avea loc programe artistice și concerte de muzică de fanfară.

Tradiționala retragere cu torțe va avea loc, sâmbătă, de la ora 20,00, pe traseul Palatul Cercului Militar Național - Bulevardul Regina Elisabeta - Bulevardul Mihail Kogălniceanu - Piața Operei - Splaiul Independenței - Podul Cotroceni - Șoseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Vasile Milea - strada Drumul Taberei (sediul Statului Major al Forțelor Terestre).

Duminică, între orele 10,00-19,00, Ziua Forțelor Terestre la Mall AFI Cotroceni vor fi prezentate o expoziție de tehnică, armament și echipamente, standuri de promovare a profesiei militare și un concert de fanfară susținut de Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizată "Argedava".

Luni, de la ora 9,00, la Monumentul Eroilor căzuți în Teatrele de Operații și pe teritoriul României, din Parcul Tineretului, va fi organizată o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.

În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătorește Ziua Forțelor Terestre - categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2915 secunde