EVENIMENT IMPORTANT PENTRU ARMATA ROMÂNĂ!

257

Articole recomandate

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Mircea Dușa, și omologul său din Republica Moldova, Dumitru Mînzărari, au semnat ,,Planul bilateral de cooperare între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării din Republica Moldova pentru anul 2018".


Documentul consolidează relațiile bilaterale în domeniul apărării și cuprinde activitățile și condițiile în care militarii celor două armate vor colabora în cursul acestui an. Printre domeniile convenite în plan se numără instruirea în comun a Forțelor Armate, acordarea de asistență pentru continuarea procesului de reformă și modernizare a sistemului de apărare al Republicii Moldova și pregătirea personalului în domeniu. 


Prioritare în anul 2018 vor fi cooperarea practică prin intensificarea exercițiilor și antrenamentelor executate în comun, creșterea numărului de locuri alocate militarilor din Republica Moldova în sistemul educațional militar din țara noastră și furnizarea de experți prin programele de dezvoltare a învățământului oferite de NATO. Au fost stabilite, de asemenea, și noi domenii de pregătire, un exemplu concret fiind medicina militară.


,,Doresc să vă asigur de sprijinul nostru pentru continuarea procesului de reformă și modernizare a Armatei Naționale, pe toate palierele, atât în plan bilateral, cât și în cadrul formatelor internaționale de cooperare", a concluzionat Mircea Dușa. 


În marja reuniunii Comisiei mixte a fost semnat și contractul care prevede donarea unor materiale de uz didactic în beneficiul militarilor din Republica Moldova. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3666 secunde