Etnobotanicele, în topul preferințelor elevilor care încep să se drogheze

368
Etnobotanicele, în topul preferințelor elevilor care încep să se drogheze - droguripreferatesursatribuna-1584133839.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 2,5% din populația generală cu vârste între 15 și 64 de ani au declarat că au consumat etnobotanice, iar aproximativ 1,3% dintre elevi au recunoscut că au început să se drogheze experimentând cu astfel de substanțe, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale Antidrog. "Se observă o prevalență a consumului în rândul celor cu studii superioare și postuniversitare. Este experimentat cu precădere de populația tânără, aproape toți consumatorii (91%) debutând în intervalul de vârstă de 15 – 24 de ani. Noile substanțe psihoactive se situează pe locul al treilea, după inhalante și canabis, în categoria drogurilor declarate la debutul precoce în consum, 1.3% dintre elevi menționând că au experimentat consumul de astfel de substanțe la vârsta de 13 ani sau mai devreme", au transmis reprezentanții ANA. 


În aceste condiții, specialiștii antidrog au lansat campania națională "Fii Liber", care se desfășoară în perioada martie – decembrie 2020, prin care își propun să îi conștientizeze pe copii și tineri cu privire la riscurile consumului de droguri. 


Noutatea campaniei din acest an o reprezintă ochelarii care simulează efectele consumului de droguri. Pentru desfășurarea campaniei, agenția a achiziționat 144 de perechi de ochelari și îi vor folosi în campaniile din școli, pentru a le arăta tinerilor care sunt efectele consumului de alcool, de droguri și de consum de alcool noaptea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4551 secunde