Epidemiologul Molnar Geza: Vom depăși al doilea vârf în 2 săptămâni

773
Epidemiologul Molnar Geza: Vom depăși al doilea vârf în 2 săptămâni - gezamolnar-1594546584.jpg

Articole recomandate

Epidemiologul Molnar Geza a afirmat, sâmbătă, că numărul mare de cazuri din ultima vreme nu este răspândit egal în toată țara iar în acest moment România trece printr-o "revenire" a primului val de îmbolnăviri, care va trece în maxim două săptămâni.


El consideră că izolarea este un act medical, iar carantina unul administrativ, iar persoanele infectate trebuie izolate pentru a nu răspândi virusul. Epidemiologul nu consideră că starea de urgență se mai impune să fie folosită în acest moment.


"În momentul de față nu discutăm de o stare epidemică generală pe întreg teritoriu al țării sau respectiv la întreaga populație a României. (...) Suntem la o redeșteptare a valului sau respectiv o revenire a valului, care, în momentul de față, circulă prin focare, pentru că jumătatea din cazuistica înregistrată în ultimele două săptămâni arată o creștere de 34%, după datele OMS. În cele 14 zile anterioare zilei de data de 9 iulie, am înregistrat o creștere de 38% și indicele de reproducere este 1,1%, care nu este favorabilă. Fără nicio discuție, ar fi ideal să fim sub 1, dar nu este nici atât de prăpăstios, încât să ne facem alte gânduri decât aceea de a respecta fiecare individual mijloacele posibile de protecție, pentru că aici nu există niciun tratament specific, Sunt optimist. Anticiparea mea este că și acest al doilea vârf va fi depășit în maxim două săptămâni și va începe fără nicio discuție o scădere", a declarat Molnar Geza la Digi24.


Acesta spune că cei 406 oameni infectați cu noul corornavirus care s-au externat ca urmare a lipsei măsurii legale de carantină ar mai putea genera încă peste 800 de cazuri în săptămâna următoare.


Epidemiologul spune că instituirea stării de urgență nu va scădea numărul de cazuri.


"Posibilitatea reintroducerii stării de urgență nu va rezolva mare lucru, în sensul evoluției cazuisticii și înregistrării cazuisticii.


Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă că au fost confirmate 698 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, astfel că totalul a ajuns la 32.079. De asemenea, 24 de persoane - între care și una cu vârsta între 30 și 39 de ani, au decedat, bilanțul deceselor ridicându-se la 1.871. De asemene, 406 pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 838.953 de teste și au fost testate 493.858 de persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8029 secunde