Elevii din zonele rurale ale județului Constanța, vizitați de polițiști

191

Articole de la același autor

Menținerea siguranței publice în școli reprezintă, și în acest an, o prioritate, spun polițiștii constănțeni. În acest context, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Postului de Poliție Comunal Cuza Vodă, din județul Constanța, au fost alături de elevii Școlii Gimnaziale nr.1 din localitate. 


După o primă săptămână de școală, marcată cu emoții și entuziasm la reîntâlnirea cu colegii și profesorii, elevii s-au bucurat de prezența polițiștilor, care le-au oferit o serie de recomandări pentru siguranța lor personală. Acum, copiii care s-au întâlnit cu oamenii legii, știu că este important să aibă un comportament civilizat, că este indicat să evite să aibă asupra lor obiecte valoroase și că este important să solicite ajutorul părinților și profesorilor dacă ceilalți copii îi șicanează, izolează, umilesc sau jignesc. 


Polițiștii au abordat și aspecte privind prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați minorii, importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație, prevenirea violenței în școli, precum și adoptarea unor măsuri minime de prevenire a disparițiilor de minori. 


Discuțiile cu elevii au fost interactive, la final aceștia fiind recompensați cu materiale conținând mesajul Campaniei "Școala în siguranță". În cadrul activității, s-au înmânat "brățări de școală", menite să prevină disparițiile de minori în drumul lor spre/de la școală, tricouri și șepci și s-au distribuit pliante, fly-ere și afișe cu recomandări preventive. Campania "Brățara din școală - Tu îți știi numărul de telefon al părintelui tău?" se adresează direct copiilor cu vârste între 5 - 10 ani, aceasta ajutându-i să ajungă mai repede înapoi la părinți, în cazul în care se rătăcesc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4913 secunde