Elevii constănțeni au învățat despre delincvența juvenilă

324
Elevii constănțeni au învățat despre delincvența juvenilă - elevii-1559071492.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost vizitați, săptămâna aceasta, în cadrul programului "Școala Altfel", de către elevii de la Școala nr.12 "Bogdan Petriceicu Hașdeu", Școala nr. 38 "Dimitrie Cantemir" și Școala nr. 24 "Ion Jalea". Copiii au fost încurajați să descopere cât mai multe informații despre delincvența juvenilă, prevenirea bullying-ului, siguranța on-line și răspunderea penală a minorilor. 


În acest context, elevii au vizitat Serviciul Criminalistic, unde au urmărit cu mare interes modul în care se amprentează persoanele, dar și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, fiindu-le prezentată tehnica din dotare. Totodată, copiii au participat la exercițiile demonstrative desfășurate de polițiști. 


La final, elevii au recapitulat împreună cu polițiștii rutieri regulile de circulație, pe care pietonii trebuie să le respecte, atunci când se deplasează pe stradă sau cu mijloacele de transport în comun. 


De precizat că activitățile desfășurate se subscriu Programului de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prioritate națională și locală, Proiectului "Pregătiți pentru viață" și desigur, a programului "Școala Altfel".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.475 secunde