Elevii, atenționați de polițiști despre pericolele internetului

274
Elevii, atenționați de polițiști despre pericolele internetului - elevii-1507048369.jpg

Articole de la același autor

Criminalitatea informatică este compusă din fapte penale care sunt comise online, prin intermediul rețelelor de comunicații electronice și sistemele informatice. O problemă în abordarea tinerilor cu privire la siguranța în mediul virtual este aceea a lipsei de experiență, coroborată cu gradul foarte redus de conștientizare a pericolelor ce-i pot amenința în mediul online. 


În acest sens, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Constanța, în colaborare cu BCCO Constanța și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, în cea de-a doua zi din "Săptămâna Prevenirii Criminalității", au derulat activități pentru a atrage atenția asupra pericolelor din mediul on-line și prevenirea traficului și consumului de droguri și alte substanțe interzise la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanța. 


"Fiți prudenți în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informații personale despre tine sau familia ta. Nu spune parola de la e-mail-ul tău altor persoane în afara părinților. Prietenii din mediul online trebuie să fie doar persoane pe care le cunoașteți în realitate. Nu accepta niciodată să te întâlnești direct cu o persoană pe care ai cunoscut-o pe Internet. Manifestați atenție în utilizarea rețelelor de socializare. În cazul în care o persoană cu care comunici pe internet te jignește, te amenință și îți transmite mesaje cu tentă sexuală, anunță-ți părinții sau fă o sesizare pe unul din site-urile specializate", sunt câteva dintre recomandările adresate minorilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6517 secunde