Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest, a decis instanța din Costa Rica

168
Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest, a decis instanța din Costa Rica - updateelenaudreasialinabicaintal-1543909961.jpg

Articole recomandate

Elena Udrea și Alina Bica rămân în închisoare, după ce instanța din Costa Rica a decis să prelungească măsura arestului preventiv, potrivit România TV.


Judecătorii din Costa Rica au decis să prelungească mandatele de arestare preventivă atât pentru Elena Udrea, cât și pentru Alina Bica, după ce procurorii au cerut ca cele două să rămână în închisoare până la momentul extrădării.


Ministerul Public din Costa Rica a transmis publicației online ameliarueda.com. că decizia prelungirii arestului preventiv a fost luată în urma cererii formulate pe 28 noiembrie de Oficiul de Evaluare Tehnică și Relații Internaționale din cadrul Procuraturii locale.


Dacă în urma procesului privind extrădarea, aflat în desfășurare, justiția costaricană dispune repatrierea lor, atunci autoritățile române vor avea la dispoziție două luni pentru a le prelua, pe cheltuiala statului român, precizează website-ul citat.


În urmă cu o lună, pe 3 noiembrie, un judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas (San Jose) a respins cererea Elenei Udrea de eliberare din detenție preventivă.


"Cererea avocaților doamnei Elena Udrea a fost respinsă, astfel că cetățeanul român rămâne în detenție preventivă", a confirmat Parchetul General din San Jose.


Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol pe 3 octombrie și de atunci se află după gratii în San Jose. Cele două au fost arestate preventiv pentru două luni.


Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanța supremă la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul "Gala Bute" și se află în Costa Rica din luna februarie, fiind dată în urmărire.


Alina Bica a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru "favorizarea făptuitorului".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.504 secunde