Șeful poliției, amendat cu 5.000 de lei de un subaltern

1132
Șeful poliției, amendat cu 5.000 de lei de un subaltern - politia11523366039-1537943759.jpg

Articole recomandate

Un caz probabil unicat la nivel național s-a petrecut la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, unde inspectorul-șef, comisarul-șef Adrian Buga, a încasat o amendă judiciară de 5.000 de lei, de la un subaltern, inspectorul principal Alexandru Cătălin Duțuc, din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Suceava, scrie realitatea.net


Polițistul Duțuc, în calitate de organ de urmărire penală, care instrumentează dosare, nu a putut trimite o serie de citații într-un dosar, în lipsa unui contract cu Poșta. Acesta a solicitat în scris conducerii IPJ Suceava rezolvarea acestei probleme, după care, nemulțumit de lipsa de reacție, a aplicat amenda de 5.000 de lei.


De cealaltă parte, conducerea poliției județene i-a transmis inspectorului Duțuc că problema contractului nu poate fi rezolvată la nivelul IPJ Suceava, ci de ordonatorul de credite de la structura centrală, care trebuie să încheie un contract valabil pentru toate inspectoratele de poliție din țară, scrie monitorulsv.ro.


Sancțiunea de 5.000 de lei i-a fost aplicată comisarului-șef Adrian Buga, în calitate de împuternicit la comanda poliției județene.


Pe 18 iulie 2018, inspectorul-șef Adrian Buga a contestat în instanță aplicarea amenzii, invocând, prin jurist, că sancțiunea nu a fost aplicată cu respectarea normelor legale.


Judecătoria Suceava a admis cererea și a anulat amenda judiciară în cuantum de 5.000 de lei, pe motive de netemeinicie, decizia fiind definitivă. Așadar, amenda nu a fost aplicată cu o bază legală clară, au stabilit judecătorii.


Amenda a fost dată în cadrul unei anchete penale începute din 2015 și aflate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.


Pe rolul Judecătoriei Suceava mai există un dosar în care șeful IPJ Suceava a mai contestat încă o amendă judiciară.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.316 secunde