Șeful Jandarmeriei, la Parchetul General

204
Șeful Jandarmeriei, la Parchetul General - nousefjandarmeriaromanaionutcata-1534767982.jpg

Articole recomandate

Șeful Jandarmeriei Române, Ionuț Cătălin Sindile, s-a prezentat luni la Parchetul General pentru a stabili cu procurorii modalitățile de identificare a persoanelor care au comis violențe la protestul din Piața Victoriei.

"Cu privire la prezența în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a col. Ionuț Cătălin Sindile, împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române, arătăm că vizita dumnealui a avut ca scop stabilirea modalităților de cooperare pentru identificarea persoanelor care se pot face responsabile de comiterea violențelor, în contextul evenimentelor petrecute în zilele de 10 și 11 august 2018", se arată într-un răspuns al Parchetului General transmis la solicitarea jurnaliștilor.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu și neglijență în serviciu în legătură cu modul de intervenție al jandarmilor în timpul protestului din 10 august.

Până duminică, la Parchet au fost depuse 291 de plângeri din partea persoanelor care au avut de suferit în urma intervenției jandarmilor.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că Jandarmeria a identificat până acum sute de persoane care au comis violențe.

Față de acțiunile jandarmilor implicați în misiunea din 10 august, Carmen Dan a spus că a fost începută o verificare internă și "până în prezent au fost identificate cinci situații susceptibile de comiterea de abuzuri împotriva unor persoane care nu au săvârșit acte de violență".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5948 secunde