Șeful ISU Dobrogea a primit Drapelul de Luptă din partea președintelui României

248
Șeful ISU Dobrogea  a primit Drapelul de Luptă din partea președintelui României - sefulisusursaprecidencyro-1505314134.jpg
Pompierii au celebrat, ieri, 169 de ani de la înființarea Companiei de Pompieri București, în Dealul Spirii, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, care a înfruntat cu prețul vieții trupele otomane inamice covârșitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile Revoluției de la 1848.

Activitățile organizate în contextul acestui moment de înaltă trăire pentru pompierii români au debutat în Parcul Carol din Capitală cu cea mai grandioasă festivitate din istoria armei din ultimii ani. Au fost înmânate Drapele de Luptă pentru 11 unități aflate în subordinea IGSU, inclusiv Constanța, de către Klaus Iohannis, președintele României. Drapelul a fost primit de inspectorul șef al ISU Dobrogea, colonelul Gheorghe Daniel Popa.

Drapelul de Luptă, simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare, evocă trecutul glorios pentru libertate națională al poporului român și tradițiile unității, și îi reamintește fiecărui militar de datoria sacră de a servi cu credință patria. Evenimentul a fost urmat de defilarea efectivelor de pompieri și prezentarea tehnicii de intervenție specifice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4867 secunde