Șefii Poliției din Caracal, puși sub acuzare în dosarul privind intervenția după apelul Alexandrei la 112

162
Șefii Poliției din Caracal, puși sub acuzare în dosarul privind intervenția după apelul Alexandrei la 112 - dinca-1575364434.jpg

Articole recomandate

Șefii Poliției din Caracal vor fi puși sub acuzare pentru fapte extrem de grave, potrivit unor surse judiciare citate de România TV. Complicii în uniformă ai lui Gheorghe Dincă sunt citați la Secția Specială.


În dosarul deschis de Secția Specială de investigare a magistraților sunt deja puși sub acuzare procurorul Cristian Ovidiu Popescu, pentru abuz în serviciu pentru modul în care nu a acționat în salvarea Alexandrei Măceșanu, Violeta Mirea, fosta șefă a Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni, dar și alți polițiști. Vasile Marian și Eugen Țenea sunt acuzați de abuz în serviciu, în dosarul Caracal.

La începutul lunii octombrie, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Ovidiu Cristian Popescu, procurorul care s-a ocupat de cazul dispariției Alexandrei, la Parchetul din Caracal. În opinia inspectorilor judiciari, procurorul Popescu "a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6:00".


"S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informațiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei.


Lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conținutul apelurilor la 112", se arată într-un comunicat al Inspecției Judiciare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7724 secunde