Șefii Direcțiilor Contrainformații din MApN și Forțele Aeriene au fost demiși

839
Șefii Direcțiilor Contrainformații din MApN și Forțele Aeriene și mai mulți angajați ai Unității militare de la Ciorogârla, de unde au dispărut armele, au fost eliberați din funcție, vineri, a anunțat ministrul Apărării, Mihai Stănișoară.
În afară de șeful Statului major al Forțelor Aeriene, generalul locotenent Constantin Croitoru, au mai fost demiși șeful Direcției Contrainformații și Siguranță Militară din cadrul MApN, generalul de brigadă Ion Ungureanu, șeful Direcției Contrainformații și Siguranță Militară din cadrul Forțelor Aeriene, Maricel Popa, șeful Secției Pază și Securitate în Serviciul Poliției militare din Statul Major General, colonel Constantin Pupăză, șeful Serviciului Poliției Militare din Statul Major General, colonelul Marcu Pleșanu, șef Resurse la Statul Major al forțelor Aeriene, generalul de brigadă Costel Tătaru, comandantul de brigadă Haralambie Oprea, șef de Stat Major la Brigadă, colonel Marian Cocioartă, șef Operații la Brigadă, colonel Ștefan Dumitrescu, comandant de batalion Cătălin Berheciu, șef de stat major la Batalion, Lucian Popa, ofițer cu Operațiile din Batalionul tehnic, maior Ionel Cocoșatu, comandant de pluton Poliție Militară, plutonier major Alexandru Dinu, comandant pază, sergent Marius Tudorache.
Totodată, au fost demiși doi caporali din Serviciul de pază al Unității din Ciorogârla, Radu Cristian și Nicolae Niță.
Imediat după aflarea evenimentului, ministrul apărării a cerut declanșarea unei anchete administrative, în urma căreia s-au constatat nereguli la efectuarea serviciului de zi, serviciului de pază și lipsa de fermitate a celor care aveau atribuții, a spus ministrul.
Pe lângă pistoale, puști mitraliere și o pușcă, au mai fost furate câteva baionete și binocluri. 
Reamintim că sigiliul unui depozit din Unitatea tehnică militară din Ciorogârla, județul Ilfov, a fost găsit rupt, miercuri dimineață, conform unor surse din Ministerul Apărării Naționale.
Cel puțin 51 de arme au dispărut din depozitul care aparține Aviației, au declarat, joi, pentru NewsIn, surse militare.
MApN a informat, joi noaptea, printr-un comunicat de presă, că de la Unitatea militară din Ciorogârla s-au furat mai multe arme, fără să precizeze și numărul acestora și că s-a constatat, în urma inventarului făcut, că "nu a fost sustrasă nici un fel de muniție".
Imediat după producerea evenimentului, ministrul Apărării Naționale, Mihai Stănișoară, a dispus măsuri de întărire a pazei și securității la toate depozitele de armament și muniție din țară, precum și efectuarea de verificări amănunțite. În urma controalelor desfășurate nu au fost raportate nereguli.
Ancheta la unitatea militară în cauză continuă și este desfășurată de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-au săvârșit faptele.
În același timp, la nivelul unității, ministrul Stănișoară a ordonat constituirea unei comisii de anchetă, condusă de comandantul unității, care va efectua o cercetare administrativă, se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2145 secunde