Șef de Poliție, acuzat că a condus băut! A intrat cu mașina de serviciu într-un șanț

220
Șef de Poliție, acuzat că a condus băut! A intrat cu mașina de serviciu într-un șanț - accidentsefpolitialocalabacau2e1-1547371381.jpg

Articole recomandate

Șeful poliției din Bacău a fost prins băut la volan după ce a intrat cu mașina de serviciu într-un șanț. Omul neagă totul și spune că el se afla în altă parte în momentul producerii accidentului. Primarul din oraș este hotărât să îi ceară demisia dacă se va dovedi că acuzațiile sunt adevărate.

Conform informațiilor Ziarului de Bacău, Ene se afla la volanul unui Duster al instituției și a ieșit în decor vizavi de fostul CPL. Accidentul (foto) s-a petrecut după ora 13:30, iar polițiștii de la Rutieră care l-au testat l-au condus la Spitalul Județean de Urgență, unde, după ora 16:00, i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Rezultatul analizei sângelui va fi aflat săptămâna viitoare, de la Medicina Legală, însă surse din Poliție au declarat pentru Ziarul de Bacău faptul că, potrivit testului făcut la locul accidentului, șeful Poliției Locale ar fi avut o alcoolemie de peste 1 la mie în aerul expirat.

Polițiștii au deschis dosar de cercetare penală pentru a se stabili împrejurările accidentului și vinovații.

Constantin Florin Ene a negat implicarea în accident. "Nu vă pot spune ce s-a întâmplat. Nu am fost eu în cauză, eu eram în altă parte. Luați legătura cu purtătorul de cuvânt", a declarat șeful Poliției Locale.

Purtătorul de cuvânt a răspuns inițial, a promis că revine cu informații dar după aceea nu a mai fost de găsit.

Primarul îi cere demisia


Contactat de Ziarul de Bacău, primarul Cosmin Necula a reacționat: "Dacă se confirmă informațiile, fără îndoială că îi cer demisia. Mai departe, nu are decât să suporte rigorile legii!".

Constantin Florin Ene conduce Poliția Locală Bacău din 2017, întâi ca interimar instalat de noua administrație locală, apoi cu mandat plin, obținut prin concurs. Ene are 50 de ani și este pensionar militar din 2016.

Conform Codului Rutier, în cazul în care îmbibația alcoolică este egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.


sursa text si foto: romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6506 secunde