Ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, miercuri, pe tema coronavirus

de Cuget Liber Luni, 24 Februarie 2020 153
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu puțin timp, că a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), miercuri, pe tema coronavirus.

„Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiți, dacă lucrurile evoluează negativ. Ca atare, am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru miercuri, 26 februarie, ora 14.00, pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea și managementul unor potențiale cazuri de infecție cu noul coronavirus, precum și strategia de combatere a unei potențiale epidemii de coronavirus la nivel național”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că autoritățile române au luat măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea cu acest virus, dar trebuie să insiste pe măsurile de comunicare eficientă și informare corespunzătoare a populației.

„Fac un apel la calm către cetățeni și-i îndemn să se informeze corect, să fie vigilenți și să respecte normele de igienă și sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja”, a spus Iohannis.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei