Echipamente de protecție pentru spitalele din țară

474
Echipamente de protecție pentru spitalele din țară - ss-1585414370.jpg

Articole recomandate

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat sâmbătă că cele 100.000 de combinezoane de protecție aduse cu o aeronavă pe Aeroportul Otopeni vor fi distribuite către toate spitalele din țară, în special la cele care sunt în linia întâi în procesul de combatere a virusului Covid-19, potrivit Agerpres.

"Pentru România, în primul rând, înseamnă încă 100.000 de costume de protecție, care dau siguranță și sporesc încrederea personalului medical că pot să lucreze în condiții cât se poate de protejate, astfel încât să salveze cât mai multe vieți. (...) Aceste materiale vor ajunge la toate spitalele din țară, în special la cele care sunt în linia întâi în procesul de combatere a virusului Covid-19", a spus ministrul Apărării, prezent pe aeroport la aterizarea aeronavei.

Nicolae Ciucă a explicat că acest transport a fost efectuat în cadrul unui program al NATO, iar această capabilitate a mai folosită în trecut și pentru transportul răniților de la Colectiv. "Pentru Ministerul Apărării Naționale, ceea ce vedeți înapoia mea, această capabilitate de transport aerian pe distanțe mari cu avionul C-17, reprezintă punerea în valoare a relațiilor de cooperare pe care le avem cu celelalte țări din cadrul Alianței Nord-Atlantice. Aici este vorba despre o capabilitate construită prin contribuția a 12 națiuni aliate și partenere, fiecare având un număr de ore de zbor foarte bine stabilit. Am avut această idee, să îi spunem așa, prin care să ne folosim de această capabilitate pe resursa noastră, este resursă națională, renunțând la o parte dintre orele de zbor, pe care le aveam destinate să facem afluirea și defluirea militarilor români în teatrul de operații și, iată, se pare că este cât se poate de eficientă. Doresc să menționez că această capabilitate am folosit-o și în 2015, la nefericitul eveniment de la Colectiv. Ca atare, este o experiență pe care țara noastră a maturat-o. Deja sunt alte națiuni care urmează acest model și asta înseamnă, până la urmă, puterea de echipă, punerea laolaltă a capabilităților și dovedirea eficienței în situații critice", a declarat Nicolae Ciucă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3332 secunde