După inamic! "Dragonii Transilvani", exerciții de rezolvare a unor situații tactice

2983
După inamic!

Articole recomandate

În exercițiul Wind Spring 19, conexat SaberGuardian 2019, "Dragonii Transilvani" din Batalionul 811 Infanterie au desfășurat, la Centrul Național de Instruire Întrunită din zona Cincu, alături de militari ai Brigăzii 25 Aeropurtată din Ucraina, exerciții de rezolvare a unor situații tactice (STX), de nivel pluton și companie. 


În același timp, structura din Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa", care marchează inamicul în scenariul exercițiului, s-a instruit în cadrul acelorași tipuri de antrenamente. 
Obiectivele principale ale acestor exerciții sunt menținerea unui nivel ridicat de interoperabilitate, creșterea coeziunii și solidarității structurilor participante, precum antrenarea militarilor într-un context multinațional.
Exercițiile de tip STX au constituit cele mai importante activități de pregătire de până acum pentru militari, iar sistemele MILES instalate pe tehnica, echipamentele și armamentul militarilor au oferit posibilitatea simulării tragerilor reale și executării exercițiilor tactice în condiții cât mai aproape de realitate. 


XXX 
Programul multinațional de instruire SaberGuardian 2019 s-a derulat deopotrivă, în teren și în locații înalt informatizate. Este și cazul Centrului de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, în care se găsesc ambele situații de instruire. Ca urmare, militarii Brigăzii 81 Mecanizată "General Grigore Bălan", prezenți în facilitățile poligonului din zona Cincu, au efectuat, în perioada 5 - 7 iunie, exerciții de comandament asistate de calculator. 
Cadrul general al acțiunii a permis verificarea și perfecționarea procesului de asigurare a sprijinului logistic, precum antrenarea militarilor în utilizarea rețelelor de date și aplicațiilor informatice specifice. 
Locotenent Andreea-Maria MUREȘAN 
Forțele Terestre Române - Ministerul Apărării Naționale




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4007 secunde