Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" execută misiuni NATO în bazinul Mării Negre

172

Articole recomandate

Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu", cu numărul de bordaj 25, a plecat joi, 9 iulie, din portul militar Constanța, pentru a se integra, timp de trei săptămâni, în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two), care va executa activități specifice în vestul și sudul bazinului Mării Negre, informează un comunicat transmis de Forțele Navale Române. 


Alături de nava militară românească, din gruparea navală NATO vor face parte și dragoarele maritime BGS "Priboy" (Bulgaria) și HS "Aliakmon" (Grecia), precum și vânătoarele de mine ITS "Gaeta" (Italia), ESPS "Tambre" (Spania) și TCG "Edincik" (Turcia), iar misiunea comună a acestora va fi de consolidare a nivelului de securitate maritimă regională. 


Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" va participa, în perioada 14-17 iulie, și la Exercițiul multinațional "Breeze 20", împreună cu alte nave ale Forțelor Navale Române și ale partenerilor străini. Nava este comandată de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și, pe timpul activităților pe mare, va avea ambarcat un echipaj format din 72 de militari (69 de bărbați și trei femei).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9546 secunde