DOSARUL RETROCEDĂRILOR: Dragoș Săvulescu s-a predat în Italia

246
DOSARUL RETROCEDĂRILOR: Dragoș Săvulescu s-a predat în Italia - ddd-1578931294.jpg

Articole recomandate

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare în dosarul retrocedărilor frauduloase de plaje și terenuri din Constanța, s-a predat luni autorităților din Napoli și se află în custodia Poliției italiene, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanți ai Poliției Române. Conform surselor citate, polițiștii români au fost informați astăzi prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională (C.C.P.I.) că Dragos Săvulescu - fost acționar al Dinamo - s-a predat, în cursul zilei, la o secție de poliție din Napoli. "Poliția Română a transmis deja acest mesaj către Curtea de Apel București, care va traduce mandatul și va fi trimis autorităților din Italia. Un judecător din Italia va decide atunci o măsură împotriva acestuia. E posibilă și extrădarea, și eliberarea pe cauțiune", au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții Poliției.

În 9 februarie 2019, omul de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internațională, după ce nu a fost găsit de polițiști pentru ca aceștia să pună în aplicare sentința de cinci ani și șase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța. Magistrații Curții de Apel București, Secția II penală, au emis atunci mandat de executare a pedepsei închisorii pentru Săvulescu, condamnat pentru complicitate la savarșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

În acest dosar, fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare cu executare, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar fostul acționar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat și el la cinci ani de închisoare. În total, peste 30 de persoane au fost condamnate în acest dosar privind atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanței a venit după nouă ani de procese și alte opt amânări consecutive de pronunțare a unei sentințe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0863 secunde