Dosarul de corupție al lui Babuș, Tărcatu și Pilat va fi judecat, în ultimă instanță, în februarie 2010

2825
Dosarul de corupție al lui Babuș, Tărcatu și Pilat va fi judecat, în ultimă instanță, în februarie 2010 - bc4586081f58bd9127939f420a298dc0.jpg
Dosarul penal al lui Constantin Babuș, șeful Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Constanța, trimis în judecată pentru luare de mită, al lui Marius Tărcatu, directorul direcției similare din cadrul Consiliului Județean Constanța, acuzat de complicitate la luare de mită, și al lui Ionel Pilat, directorul Direcției Serviciului Public din Primăria Constanța, a ajuns pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Magistrații au acordat termen în acest proces data de 4 februarie 2010, în vederea judecării recursului. Decizia care urmează a fi dată în acest dosar va fi definitivă.
În luna februarie 2009, Curtea de Apel Constanța i-a achitat pe Constantin Babuș și pe Marius Tărcatu, în schimb, Ionel Pilat a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracțiunii de șantaj. Acestuia i-a fost stabilit și un termen de încercare de patru ani.
Potrivit rechizitoriului, cei trei directori au ajuns să fie anchetați de procurorii anticorupție în baza unui autodenunț formulat de Dumitru Burcin, patronul restaurantului "Pelican", din Constanța. Denunțătorul susține că în toamna lui 2002, Babuș i-ar fi pretins suma de 20.000 de dolari pentru a-i facilita intrarea la negociere directă în vederea cumpărării terenului aferent restaurantului "Pelican". În urma anchetei efectuate de procurori s-a ajuns la concluzia că banii pretinși ar fi ajuns în posesia lui Babuș, prin intermediul lui Tărcatu. Ionel Pilat, la acea perioadă director adjunct în cadrul Primăriei Constanța, l-ar fi constrâns prin amenințări pe Burcin să dea banii respectivi.
Babuș, Tărcatu și Pilat fuseseră condamnați de Tribunalul Constanța la doi ani și zece luni, doi ani și șase luni, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare condiționată. Totodată, instanța de fond dispusese confiscarea sumei de 20.000 USD de la Constantin Babuș și restituirea ei către denunțătorul Dumitru Burcin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6306 secunde