Pe bandă rulantă!

Dosare penale pentru cei care ies pe stradă cu adeverințe de la angajator falsificate

1254
Dosare penale pentru cei care ies pe stradă cu adeverințe de la angajator falsificate - fondadeverintefalsesursaipjconst-1588083869.jpg

Articole de la același autor

Forțele de ordine descoperă, aproape zilnic, cel puțin un constănțean care încearcă să justifice deplasările în afara locuinței cu o adeverință falsificată eliberată de angajator. Drept pentru care, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au început să se adune dosarele penale pentru fals în declarații.

Deplasările în afara locuințelor se realizează, în timpul stării de urgență, după criterii foarte stricte: fie conform unor justificări menționate pe declarațiile pe propria răspundere, fie în baza unei adeverințe eliberate de angajator. Destui constănțeni au crezut că pot "păcăli" forțele de ordine și, dintr-un motiv sau altul, au descărcat de pe internet o adeverință, au completat-o în fals și au pus-o în buzunar. Au crezut că polițiștii doar le vor citi, vor vedea numele unei societăți sau a alteia și vor trece mai departe. În realitate, însă, forțele de ordine au acces la o aplicație prin care verifică, la fața locului, dacă cei trași pe dreapta sunt angajați sau nu ai societății invocate în adeverințele prezentate. Drept pentru care, numărul celor care se aleg cu dosare penale pentru fals în declarații crește de la o zi la alta.

XXX

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în prezent, la nivelul instituției, sunt anchetați mai mulți constănțeni.

Astfel, pe 12 aprilie, un bărbat a fost oprit în trafic de polițiștii Secției 4, pe b-dul Aurel Vlaicu, și s-a stabilit că avea asupra lui o adeverință falsificată, prin care atesta calitatea de angajat al unei societăți comerciale. Pe 14 aprilie, polițiștii Secției 5 Rurală au oprit un bărbat, în Tariverde, care, la fel, a prezentat o adeverință falsificată. Pe 18 aprilie, un bărbat din Constanța a fost surprins pe b-dul Aurel Vlaicu, iar unul a fost depistat pe DN 22, tot cu astfel de falsuri. Pe 21 aprilie, pe strada Soveja din municipiul Constanța, aceeași împrejurare, iar pe 23 aprilie, polițiștii din Valu lui Traian au depistat în trafic un șofer care a folosit aceeași scuză: că este angajat al unei firme, deși nu era adevărat.

La fel s-a întâmplat și în ziua următoare, pe 24 aprilie, când polițiștii de la Mihail Kogălniceanu au depistat, pe șosea în zona Târgușor, un bărbat care avea asupra lui o adeverință neconformă cu adevărul. Cel mai recent, pe 27 aprilie, oamenii legii au întocmit un dosar penal unui bărbat de 41 de ani, depistat de polițiștii Secției 1 pe strada Soveja. Toți suspecții s-au ales cu dosare penale.

"Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor", au arătat procurorii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.379 secunde