Dosar penal în cazul medicului care a refuzat internarea unei paciente

208
Dosar penal în cazul medicului care a refuzat internarea unei paciente - imaginispitalbaicoidoctorita5277-1515500335.jpg

Articole recomandate

Polițiștii prahoveni au deschis un dosar penal pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri în cazul medicului care a fost filmat cu o cameră ascunsă în timp ce refuza internarea unei femei de 87 de ani, rupând fișa medicală a acesteia.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, marți, că polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal în acest caz, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Conform unor imagini filmate cu camera ascunsă care au apărut în spațiul public, o persoană s-a prezentat, în ziua de Bobotează, la camera de gardă a Spitalului Băicoi, spunându-i medicului că a venit cu o pacientă adusă cu ambulanța de la Spitalul Județean Ploiești, unde nu a putut fi internată din lipsă de locuri.

Medicul Marta Coman a refuzat să interneze bolnava. "Doamnă, știți care e chestia? Io ies din gardă mâine la ora 08,00. Dacă mai îmi vin 20 ca dumneavoastră... (...) Și ați venit și vă trimit acasă. (...) Doamnă, internările nu se fac de la Ploiești la Băicoi. Aicea eu hotărăsc dacă internez sau nu, nu Ploieștiul peste mine, cum nici eu nu hotărăsc peste ei. (...) Doamnă, de pe data de 2 tot vă plimbați. (...) Ce aveți astăzi, de Bobotează, să vreți să internați? (...) Da' de ce aș interna-o eu acuma dacă dumneavoastră de pe data de 2 tot stați pe drum cu ea?", i-a spus medicul persoanei care însoțea bolnava.

În aceste condiții, aparținătoarea i-a cerut medicului să scrie în fișă că nu dorește să facă internarea și să pună parafa pe fișă, însă cadrul medical a refuzat.

"Nu, nu vreau io. (...) Dar de ce să scriu? V-au scris destul la Ploiești. (...) Nu vă scriu, nu îmi merge pixul. (...) Nu vreau, doamnă, să îmi asum nimic din momentul în care Spitalul Județean Ploiești și-a asumat că nu o primește. SJU nu a vrut să o interneze pentru că nu e de internat", a spus medicul.

În momentul în care aparținătoarea i-a cerut cadrului medical să se prezinte, Marta Coman nu a răspuns și, vizibil nervoasă, a rupt fișa pacientei.

"Sunteți nesimțită. (...) Aduceți-o aci să o internez, vă rog foarte mult să o aduceți să o internez. Dă-o dracu de treabă, chiar sunteți în ultimul hal. Aveți probleme cu capu' dacă dumneavoastră tot insistați. (...) Dumneavoastră vă bateți joc de mine", a mai afirmat medicul.

Marta Coman, care este angajat al Spitalului Drajna și colaborator al Spitalului Băicoi doar pe camera de gardă, a cerut renunțarea la contractul de colaborare pe care care îl avea de circa un an și jumătate cu unitatea sanitară.

În acest caz, Colegiul Medicilor Prahova s-a autosesizat și va face o anchetă.

De asemenea, Ministerul Sănătății a inițiat o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și la Spitalul Băicoi, iar Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova verifică modul în care femeia a primit asistență medicală la cele două unități sanitare, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3875 secunde