DNA cere închisoare pentru un fost președinte al Camerei Deputaților. VEZI ACUZAȚIILE!

150
DNA cere închisoare pentru un fost președinte al Camerei Deputaților. VEZI ACUZAȚIILE! - ddd-1579510142.jpg

Articole recomandate

Un procuror DNA a cerut luni, la Tribunalul București, condamnarea lui Valeriu Zgonea la închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, într-un dosar în care fostul președinte al Camerei Deputaților este acuzat că a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier județean într-o importantă funcție publică. La ultimul termen al procesului, desfășurat luni, reprezentantul DNA a solicitat instanței ca Zgonea să fie condamnat la o pedeapsă orientată spre mediu, cu circumstanțe agravante, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcția de președinte al Camerei Deputaților și era vicepreședinte al PSD, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de Dumitru Dobrică, consilier județean în Buzău, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii fiicei acestuia într-o importantă funcție publică. Ulterior, arată procurorii, Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna. Astfel, Dobrică ar fi plătit în 2013 o excursie la Viena și bilete la concerte pentru Zgonea.

Conform DNA, la data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Valeriu Zgonea, fiica lui Dobrică a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea, fiica lui Dobrică și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4229 secunde