Dispute pe noul statut al polițiștilor. "Trebuie eliminată discriminarea!"

3922
Dispute pe noul statut al polițiștilor.

Articole de la același autor

Statutul polițistului intră pe ultima sută de metri și urmează să fie supus dezbaterii publice în cadrul ședinței de dialog social de luna aceasta, iar forma agreată până acum de conducerea MAI, cât și de unele sindicate, va crea o serie de inechități în rândul agenților de poliție care urmează cursurile Academiei de Poliție, la forma frecvență redusă, susțin reprezentanții Sindicatului Europol. 


Astfel, dacă pentru agenții de poliție care trec în corpul ofițerilor prin susținerea examenelor tip TCO se va acorda gradul profesional în funcție de vechimea în serviciu, agenților care urmează cursurile Academiei de Poliție, indiferent de vechimea în serviciu, li se va acorda gradul de subinspector. Practic, vor fi instituite trei categorii: agenților care trec în corpul ofițerilor și au o vechime de până în 5 ani li se va acorda gradul de subinspector, celor cu o vechime între 5 și 10 ani li se va acorda gradul de inspector, iar celor cu o vechime între 10 și 15 ani, gradul de inspector principal. 


Asta în timp ce, agenților care vor urma timp de trei ani cursurile Academiei de Poliție, indiferent că vor avea chiar și 15 ani vechime în sistem, li se va acorda doar gradul de subinspector. 


Marius Iconaru, secretar general al Sindicatului "Europol", spune că este o măsură discriminatorie și că Ministerul Afacerilor Interne va rămâne în istorie ca fiind promotorul celei mai mare ofense la adresa agenților de poliție care urmează cursurile Academiei de Poliție. 


Sindicatul Polițiștilor Europeni "Europol" a propus în cadrul grupurilor create la nivelul MAI și a trimis propuneri pe adresa de e-mail a instituției cu forma propusă și expunerile de motive pentru această cauză. 


"Pentru aceeași vechime în serviciu, e imperios necesar acordarea aceluiași grad profesional pentru toate categoriile de agenți de poliție care trec în corpul ofițerilor pentru eliminarea discriminării. Nivelul de pregătire al agenților de poliție care urmează cursurile Academiei de Poliție, la frecvența redusă, e cel puțin același comparativ cu agenții de poliție care susțin examene TCO", susține secretarul general al Sindicatului "Europol". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4199 secunde