Discriminarea din Poliție, eliminată. "Nu există infractori de fete sau de băieți"

4629
3
Discriminarea din Poliție, eliminată.

Articole de la același autor

Testarea fizică a candidaților care vor să urmeze o formă de învățământ în școlile Ministerului Afacerilor Interne a suferit schimbări importante, în bine! Astfel, baremul de înălțime pentru bărbați și femei a fost eliminat, fiind considerat de conducerea MAI un criteriu subiectiv. Eliminarea condiției de înălțime va fi menținută și pentru următoarele concursuri din sursă externă și pentru cele din anul 2018, la Academia de Poliție și școlile de agenți și subofițeri.

Ministerul Afacerilor Interne a fost atent la nemulțumirile candidaților cu privire la criteriile de înălțime și, după ce a fost consultat modul de realizare a acestor tipuri de examen și în alte state, s-a ajuns la varianta unui traseu aplicativ care să testeze forța, rezistența, agilitatea și calitățile motrice. În același timp, s-a luat decizia eliminării pragului minim de înălțime!

Important de precizat este că înălțimea candidaților va conta, însă vor fi aplicate metode mult mai obiective față de prezent, prin introducerea traseului aplicativ. Astfel, în traseu se regăsesc probe pe care le poți parcurge doar dacă ai o anumită statură sau o condiție fizică bună.

"Spre exemplu, de ce o tânără care are 1,64 metri este inaptă să fie polițist, în timp ce colega ei, care are 1,65 metri, este aptă pentru această meserie? Nu vom impune noi limita minimă de înălțime, pentru că sunt de părere că există tineri cu 2 cm mai scunzi care pot fi mai tehnici și mai abili decât alți colegi de-ai lor mai înalți. Este o șansă pe care trebuie să le-o acordăm miilor de tineri din țara noastră care își doresc o carieră în MAI, dar care vor dovedi că pot face față", este punctul de vedere al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Traseul aplicativ testează tehnica, rezistența și viteza de reacție. Timpul maxim alocat traseului este de două minute și 25 de secunde, indiferent de sexul candidatului. Orice exercițiu neexecutat corect se va penaliza cu trei secunde adăugate. În cazul în care un exercițiu nu este executat deloc, candidatul este eliminat din concurs. Noile măsuri vor intra în vigoare pentru examenele ce vor fi susținute în luna ianuarie 2018.

"Mulți s-au speriat că vor veni persoane mici de statură în Poliție. Cine trece probele sportive înseamnă că este capabil să facă față acestei meserii. Degeaba ești înalt, dacă îți dai cu stângul în dreptul. Pe stradă nu există infractori de fete sau de băieți. Dacă există egalitate pentru accesul la meseria de polițist, mi se pare normal ca și examinarea să fie în aceleași condiții", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Europol Constanța. 

Comentează știrea

platitor de taxe
6 noiembrie 2017
madam ministru...

nu inaltimea conteaza ci omul potrivit la locul potrivit... platim taxe , va luati salariile pt munca prestata cu rezultate... democratie,egalitate in drepturi inseamna ACELEASI probe pt toti candidatii, indiferent de varsta, sex, inaltime, samd... pe infractori nu ii intereseaza al cui e portofelul, nici pe noi nu ne intereseaza sexul politistului, dar e clar ca 99 % din angajatele din politie,armata,pompieri, NU au ce cauta acolo ! contabilitate, popota, cam atat... e realitate, pe banii nostri , madam !

europeanu
6 noiembrie 2017
Hotii la parnaie !

pentru pesedeii de la cuget liber : chiar nu merita nici un rand demonstratiile din Constanta si mai ales din tara impotriva banditilor din parlament si sefii lor ????

ego
6 noiembrie 2017
examene

Daca traseul aplicativ nu este monitorizat video,totul este si va fi o cacealma,....in ....".familie"...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6142 secunde