Descindere a Poliției în târgul auto de pe varianta Constanței: mașini furate, confiscate!

1279
3

Articole de la același autor

Oamenii legii din Constanța au verificat, la sfârșitul săptămânii trecute, zonele unde sunt expuse, spre vânzare, autovehiculele second-hand. Acțiunea, la care au participat polițiști de frontieră ai Gărzii de Coastă și ofițeri ai Poliției Constanța, a avut drept scop combaterea traficului internațional cu mașini furate. 
"Au fost verificate 22 de autoturisme, dintre care, pentru trei au rezultat alerte în bazele de date, fiind căutate pentru a fi indisponibilizate", a precizat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă. 
Cele trei mașini au fost găsite în târgul auto de pe varianta Constanța - Ovidiu, fiind puse în vânzare de un constănțean de 25 de ani. Este vorba despre un BMW model Z3, care figura ca fiind furat din Italia, un Ford Ka, furat din Franța, și un Volkswagen Passat, semnalat ca fiind furat din România. 
Bărbatul care le-a spus polițiștilor că sunt mașinile lui este cercetat în prezent pentru tăinuire prin "primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaște natura acesteia". 
Toate cele trei autoturisme, evaluate la aproximativ 48.500 lei, au fost indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă, în vederea continuării cercetărilor, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie luate măsurile legale ce se impun. 
Reamintim că, săptămâna trecută, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, sprijiniți de mascați, au descins în trei județe, printre care și Constanța, la locuințele mai multor persoane suspectate de vânzări de mașini de lux furate din străinătate. 
v v v
Polițiștii atrag atenția constănțenilor să nu se lase păcăliți de prețurile reduse ale autoturismelor second-hand și să nu le achizițio-neze fără a face un drum, înainte, la Registrul Auto Român, pentru verificări. 
"Cea mai bună metodă de a verifica este de a merge, împreună cu proprietarul, la RAR, înainte de achiziționarea autoturismului", au atras atenția oamenii legii. 
Specialiștii vor verifica seria de sașiu, de motor, dar și toate actele, pentru a fi descoperit orice fals! În cazul în care cumpără o mașină ce are actele falsificate, noul proprietar va în-tâmpina dificultăți în vederea înmatriculării ei, ba chiar riscă să se aleagă și cu un dosar penal pentru uz de fals. 


Comentează știrea

Io
7 aprilie 2014
Sistem defect

De ce au fost verificate doar 22 de masini ? sistemul e prost creat si nu se pot face verificari pe loc, iar la rar verificarea despre care spuneti se poate realiza doar cu o programare care dureaza cateva zile? De ce nu se creaza o transparenta sa putem verifica orice masina in timp real pe site-ul politiei? Nu se pot vinde nu se mai fura ! Si apropo targul ala are sute de masini , de ce doar 22 ? Dedicatie?

Sac Louis Vuitton Replique
7 aprilie 2014
Sac Louis Vuitton Replique

You can do some research the current trends in fashion, as it will help you a lot. In this current fashionable world Sac Louis Vuitton Replique http://www.autismromania.ro/lvfrance.htm

replique de montres
7 aprilie 2014
replique de montres

You can do some research the current trends in fashion, as it will help you a lot. In this current fashionable world replique de montres http://www.flg-caducial.fr/pages/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6168 secunde