Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea către România a sistemelor de rachete în valoare de peste un miliard de euro

221
Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea către România a sistemelor de rachete în valoare de peste un miliard de euro - himars23360600-1503093845.jpg

Articole recomandate

Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea unor sisteme mobile de rachete de artilerie către România, în valoare de până la 1,25 miliarde de dolari (aproximativ 1.06 miliarde de euro), a anunțat vineri Agenția americană pentru cooperare în domeniul securității (DSCA), relatează Reuters.



Agenția Pentagonului a precizat că a notificat joi Congresul cu privire la acest contract. Lockheed Martin este principalul contractor al acestui sistem de armament.

România a solicitat până la 54 de sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate, serviciile și echipamentul aferente, a precizat Defense Security Cooperation Agency într-un comunicat, conform News.ro.

Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării, a declarat în urmă cu o lună că România va începe în noiembrie plata rachetelor Patriot, iar primele sisteme ar putea ajunge anul viitor în țară.

"Aceste achiziții se fac în interesul asigurării nevoii de securitate a României, dar și respectării angajamentelor guvernamentale asumate în relația cu structurile NATO. Vom urmări achiziția unor echipamente moderne, care să satisfacă pe deplin nevoile de securitate. Programul este încă în stadiul de analiză și la momentul când vom avea toate detaliile o să le aducem la cunoștință public. Programul Patriot are și o componentă de comuniune a tuturor țărilor implicate și suntem interesați pentru dezvoltarea în România a unor facilități de producție a unor componente ale acestui sistem atât pentru nevoile noastre, cât și pentru export, însă suntem prea devreme pentru a intra în detalii", a declarat ministrul Apărării, potrivit News.ro.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0189 secunde