Delta Dunării, luată cu asalt! Nouă nave militare fluviale și sute de militari, prezenți

de Cuget Liber Luni, 16 Septembrie 2019 162
Sute de militari români din Forțele Navale și din Forțele Terestre, nouă nave militare fluviale, un elicopter Puma Naval și scafandrii militari participă, de astăzi, la un exercițiu ce are loc în Delta Dunării.


Nouă nave militare fluviale, un elicopter Puma Naval, două plutoane de infanterie marină, o grupă de scafandri de luptă și scafandri fluviali și două grupe de cercetare terestră de la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” și de la Regimentul 528 Cercetare „Vlad Țepeș”, în total 330 de militari, vor executa acțiuni tactice pentru neutralizarea elementelor de diversiune ale inamicului fictiv din zona fluvială, pentru respingerea unui desant, precum și pentru menținerea libertății de navigație.

Forțele participante vor desfășura, concomitent, activități de instrucție pe brațele Sfântul Gheorghe și Sulina, până la vărsarea acestora în mare. Conform scenariului exercițiului, perturbarea căilor de comunicații fluviale prin infiltrare de elemente paramilitare, crearea de tensiuni în porturile din Delta Dunării și modificarea rutelor de transport fluvial de materii prime sunt câteva dintre amenințările pe care le vor contracara militarii din Forțele Navale și din Forțele Terestre.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Ieri, ora 15:18

Titlurile zilei