Decizie de ultima oră în cazul Sorinei, fetița adoptată

34974
Decizie de ultima oră în cazul Sorinei, fetița adoptată - fetitaadoptatabun09103000-1561463510.jpg

Articole recomandate

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinți și-au declinat competența, iar procesul în cazul Sorinei se va judeca la Judecătoria din Drobeta-Turnu Severin. Decizia este definitivă, scrie romaniatv.net


Procurorul general Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanță Tribunalului Mehedinți prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani și una Curții de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale a minorei.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie Bogdan Licu a formulat astăzi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova și la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Prin acțiunea formulată s-a solicitat și obligarea părinților adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni", informa Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova a fost formulată, tot luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviințarea adopției internaționale a minorei, solicitându-se "schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6264 secunde