De ce a primit Nicușor Constantinescu 15 ani de închisoare? Iată cum își motivează judecătorii decizia

1245
2
De ce a primit Nicușor Constantinescu 15 ani de închisoare? Iată cum își motivează judecătorii decizia - nicusorconstantinescu51395240350-1476610265.jpg
Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu s-a folosit de funcția și de banii instituției pentru a-și promova imaginea în campanii electorale. Interesul personal era pe primul plan iar problemele de sănătate invocate au fost mereu un pretext pentru a tergiversa procesul. Pentru asta a primit 15 ani de închisoare în dosarul perdelelor forestiere, spun magistrații în motivare. Decizia nu este definitivă.


În dosarul în care a primit o pedeapsă de 15 ani de închisoare, Nicușor Constantinescu a fost judecat pentru șase acuzații de abuz în serviciu. Toates sunt legate de atribuirea unor contracte finanțate de la bugetul Consiliului Județean Constanța. "În concepția inculpatului Constantinescu, proiectele finanțate de Consiliul Județean au constituit doar un pretext pentru deturnarea unei părți importante a bugetului județului. În același timp, popularizarea la nivelul tuturor localităților a acestor programe a servit, într-o măsură semnificativă, și promovării electorale a inculpatului Constantinescu", scrie în motivarea Curții de Apel București.
Instanța a validat prejudiciul calculat de procurorii DNA la aproximativ 30 de milioane de lei. "Se conturează o anumită atitudine constantă a inculpatului față, nu numai de bugetul instituției pe care o conducea prin prisma funcției sale, dar și față de interesele comunității pe care era chemat să o susțină, atitudine ce poate fi caracterizată ca fiind îndreptată exclusiv spre atingerea scopurilor personale, într-o vădită indiferență față de responsabilitățile ce îi reveneau în virtutea funcției sale", scriu judecătorii Curții de Apel București.


Mai mult, instanța de judecată a considerat că starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu nu este un argument pentru o pedeapsă mai mică. Judecătorul Curții de Apel arată că atitudinea din timpul procesului denotă că fostul lider local s-a folosit de problemele medicale pentru a tergiversa procesul. "M-a externat DNA-ul din spital", se plângea, în această vară, fostul șef al CJ Constanța, amintește digi24.ro. 


Decizia de condamnare la 15 ani de închisoare nu este definitivă. Nicușor Constantinescu a contestat-o, iar procesul se va relua la curtea supremă în luna noiembrie.


Comentează știrea

Dny
16 octombrie 2016
Nicusor

Mititelule...stai tu 15 ani la pârnaie ? N as prea crede,sunt sigur că nu suporți regimul de detenție ca multi altii

europeanu
16 octombrie 2016
Hotii

ce trebuie sa se intample sa-l bage pe hotul de mazare ???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3181 secunde