De ce a apărut un sens giratoriu în apropierea Poliției Constanța! "Dacă nu e eficient, va fi desființat!"

1334
De ce a apărut un sens giratoriu în apropierea Poliției Constanța!

Articole de la același autor

Două noi sensuri giratorii vor fi înființate pe Bulevardul Mamaia din municipiul Constanța. Unul dintre acestea a fost cerut de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, motivând că modul în care se desfășoară traficul în zonă, în prezent, îngreunează intervenția la evenimente!


Varianta orașului a fost "înțesată" cu sensuri giratorii, la fel și multe dintre arterele principale, ceea ce a făcut ca, la un moment dat, constănțenii să afirme, mai ironic, mai în glumă, că municipiul Constanța a ajuns "orașul sensurilor giratorii". Pe de altă parte, polițiștii și reprezentanții administrației publice locale au subliniat, în repetate rânduri, că implementarea sensurilor giratorii este o modalitate eficientă de a fluidiza traficul. 


În prezent, în vizorul autorităților este Bulevardul Mamaia, iar cât de curând urmează să apară două noi sensuri giratorii. Primul poate fi văzut, de astă noapte, în apropierea sediului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, la intersecția cu strada Renașterii. "Pentru a preveni blocajele rutiere formate pe B-dul Mamaia a fost luată decizia amenajării unor sensuri giratorii. Unul dintre acestea va fi realizat la intersecția cu strada Renașterii. Lucrările constau în amplasarea unor balize din plastic, iar dacă această soluție își va dovedi eficiența, sensul giratoriu va deveni permanent", au explicat reprezentanții Primăriei Constanța. Potrivit acestora, decizia a fost luată la solicitarea Poliției Rutiere, în baza unui studiu de trafic. 


La rândul lor, reprezentanții IPJ Constanța justifică solicitarea motivând necesitatea găsirii unor soluții pentru ca echipajele de poliție să poată intra și ieși, într-un timp cât mai scurt, din sediul de poliție. Mai ales că, în cadrul clădirii de pe B-dul Mamaia funcționează în prezent mai multe structuri: IPJ Constanța, Poliția municipiului Constanța, Secția 3 Poliție, mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, specialiștii de la Serviciul Criminalistic, a căror intervenții trebuie să fie cât mai rapide. 


"Avem convingerea că va fi o soluție practică!"
"Este solicitarea IPJ Constanța către Primăria Constanța de a găsi o soluție pentru intersecția B-dului Mamaia cu strada Renașterii și strada Nicolae Iorga, având în vedere geometria intersecției respective, care îngreunează mult intervenția la evenimente. Împreună cu Poliția Rutieră s-a stabilit că una dintre soluții ar fi crearea unui sens giratoriu provizoriu, pentru a vedea, inițial, cum funcționează acest sistem. Se va implementa această soluție provizorie și ne așteptăm ca la început să producă un disconfort în trafic, în special pentru cei față de care a intervenit rutina în deplasările zilnice și pentru care o schimbare reprezintă un impediment", a arătat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța. 


"Profităm de această ocazie pentru a ruga participanții la trafic ca în perioada următoare să dea dovadă de înțelegere, pentru că orice implementare a unor astfel de soluții necesită timp de analiză și de obișnuință. Avem convingerea că va fi o soluție eficientă și practică. Dacă acest sistem nu va funcționa conform așteptărilor, amenajarea va fi desființată", au mai arătat reprezentanții IPJ Constanța. 


Încă un sens giratoriu, la intersecția cu strada I. G. Duca 
Reamintim că un alt sens giratoriu va fi realizat la intersecția B-dul Mamaia cu strada I. G. Duca, printr-o hotărâre a Consiliului Local fiind alocată  suma de aproximativ două milioane de lei pentru realizarea acestui proiect. 


 "Bulevardul Mamaia este una dintre principalele artere ale municipiului, iar în prezent, la intersecția respectivă, elementele geometrice în formă de «Y» și reglementarea cu prioritate a circulației rutiere, pe direcția Bd. Mamaia – strada I. G. Duca determină blocaje în trafic, pentru circulația pe I. G. Duca și str. Sarmisegetuza, ca străzi fără prioritate. La intersecția Bd. Mamaia cu strada Mihai Viteazu, în actuala configurare, nu este posibil efectuarea virajului la dreapta al autobuzelor, iar proiectul prevede realizarea unei benzi dedicate BUS pentru virajul la dreapta nesemaforizat", se arată în documentația proiectului de hotărâre. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5128 secunde