Curtea de Apel București / Decizie în disputa Adina Florea - Augustin Lazăr

de Cuget Liber Vineri, 08 Noiembrie 2019 325
Curtea de Apel București a respins, astăzi, o acțiune a fostului procuror general Augustin Lazăr prin care acesta cerea ca Inspecția Judiciară să redeschidă verificările față de procurorul Adina Florea, în legătură cu protocolul SRI - Parchetul General publicat pe Darius Vâlcov.

„Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. În cazul declarării, recursul se va depune la Curtea de Apel București. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin grefa instanței, azi 08.11.2019”, se arată în decizia instanței.

În luna martie 2019, Augustin Lazăr a deschis un proces la Curtea de Apel București în care solicita obligarea Inspecției Judiciare să redeschidă verificările disciplinare împotriva procurorului Adina Florea, cea care a câștigat concursul pentru șefia Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Anul trecut, în august, Darius Vâlcov a postat pe Facebook un protocol de colaborare între SRI și Parchet, care avea caracter clasificat, referitor la „cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin”, încheiat în decembrie 2016.

Augustin Lazăr susținea că, pe vremea când activa la Parchetul Curții de Apel Constanța, Adina Florea ar fi solicitat unei grefiere fotocopierea protocolului SRI - Parchetul General, iar copia documentului ar fi ajuns la Darius Vâlcov, care l-a publicat pe Facebook.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei