Cumpărați o mașină de peste hotare? Iată în ce condiții nu trece de verificările RAR

554
Cumpărați o mașină de peste hotare? Iată în ce condiții nu trece de verificările RAR - rarmasiniaduse14-1591120447.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Registrului Auto Român îi anunță pe cei care vor să aducă autoturisme din străinătate de faptul că instituția nu poate elibera documente necesare înmatriculării pentru vehicule care au fost deja scoase din uz.



"RAR recomandă cumpărătorilor de vehicule utilizate, provenite din alte state, să nu le achiziționeze fără documentele necesare înmatriculării. De asemenea, este necesar să verificați, la momentul achiziționării vehiculelor, că documentele de înmatriculare nu sunt alterate cu intenția de a ascunde statutul de vehicul scos din uz.

De exemplu, să nu prezinte ștersături, zone acoperite cu diverse etichete, sau să nu conțină mențiuni din care rezultă scoaterea din uz", au precizat angajații RAR.

În cazul mașinilor provenite din SUA și Canada, scoaterea din uz reiese din denumirea specifică a documentelor și din mențiunile înscrise pe acestea referitoare, printre altele, la imposibilitatea reînmatriculării vehiculelor în respectivele state.

"Astfel, RAR va refuza efectuarea activităților solicitate în cazul vehiculelor provenite din SUA pentru care clienții prezintă documente precum Certificate of Destruction, Junking Certificate, Nonrepairable Vehicle Certificate, Certificate of Title of a Salvage Non-Rebuildable Vehicle, Nonrepairable Vehicle Title etc.

De asemenea, RAR va refuza efectuarea activităților solicitate în cazul vehiculelor provenite din Canada pentru care clienții prezintă documente precum Permit - Vehicle Portion / Certificat d’imm. - Véhicule (Ontario) în care este menționat textul BRAND - IRREPARABLE", au mai anunțat reprezentanții RAR. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4473 secunde