Cum sărbătoresc CSA Steaua și FCSB 33 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

150
Cum sărbătoresc CSA Steaua și FCSB 33 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni - steaua86finalacce62877700-1557219813.jpg

Articole recomandate

Steaua a câștigat, pe 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni, cea mai mare performanță a fotbalului românesc, după ce a învins cu 2-0, la penalty-uri, pe FC Barcelona, într-o finală jucată pe Stadionul "Ramion Sanchez Pizjuan" din Sevilla. Moment a fost marcat, marți, atât de CSA Steaua, și de FCSB.


Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a organizat cu această ocazie un eveniment la Cercul Militar Național, de la ora 13:00, la care au fost invitați, alături de componenții echipei câștigătoare, personalități din rândul autorităților publice centrale și locale, din cadrul conducerii Ministerului Apărării Naționale, din lumea sportului, artiști recunoscuți la nivel național și internațional și, nu în ultimul rând, membri ai CSA Steaua.

"Clubul Steaua Bucuresti aniverseaza azi, 7 mai 2019, împlinirea a 33 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Acum 33 de ani, la Sevilla, pe stadionul "Ramon Sanchez Pizjuan", echipa pregătită de către Emeric Ienei o învingea pe FC Barcelona, scor 2-0 (0-0 după 120 de minute), după loviturile de la 11 metri, prin golurile reușite de către Marius Lăcătuș și Gabi Balint.

Succesul de la Sevilla reprezintă cea mai mare performanță a fotbalului românesc de până acum și pare greu de crezută că va fi egalată vreodată.

Cupa Campionilor Europeni, actuala Liga Campionilor la fotbal, a fost înființată în urmă cu 63 de ani și până în prezent au reușit să o câștige doar 22 de cluburi, dintre cele mai representative amintind Real Madrid, AC Milan, FC Barcelona, Bayern Munchen, FC Liverpool sau Ajax Amsterdam.

În finala de la Sevilla, eroii Stelei au fost portarul Helmut Duckadam și marcatorii Marius Lăcătuș și Gabi Balint. În acea seară magică, portarul roș-albaștrilor a apărat patru lovituri de la 11 metri și a intrat în Cartea Recordurilor pentru acea performanță", se arată pe site-ul CSA Steaua.

FCSB a postat un material despre "minunea de la Sevilla" pe site-ul său oficial, într-un nou format.

"Cum astăzi este o zi de sărbătoare pentru toată suflarea roș-albastră, am considerat că este momentul să o celebrăm invitându-vă să accesați noul site www.fcsb.ro, pe care l-am redesenat și căruia i-am oferit o nouă față. Una modernă și mai ușor de vizualizat, care beneficiază, de acum încolo și de versiunea în limba engleză", a notat FCSB pe pagina sa de Facebook, oferind și detalii cu privire la noul site.

"Marți, 7 mai, se împlinesc 33 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc.

În acea zi, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua București intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, UEFA Champions League, într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Președintele onorific al FCSB, Helmut Duckadam, intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de pedeapsă consecutive, iar trofeul ajungea la București.

Pentru această uriașă performanță, FCSB le aduce un omagiu și le mulțumește acelor mari fotbaliști pentru contribuția extraordinară adusă la dezvoltarea fotbalului românesc!", se arată pe site-ul FCSB.

STEAUA BUCUREȘTI - FC BARCELONA 0-0; 2-0

Loviturile de departajare: au marcat LĂCĂTUȘ și BALINT, au ratat Majearu, Boloni, respectiv Alexanko, Pedrazza, Pichi Alonso, Marcos.

Steaua: Duckadam – Iovan, Belodedici, Bumbescu, Bărbulescu – Majearu, Boloni, Bălan, Balint – Lăcătuș, Pițurcă. Au mai intrat Iordănescu și Radu II. Antrenor: Emeric Ienei.

Barcelona: Urruticoechea – Gerardo, Migueli, Alexanko, Julio Alberto – Marcos, Schuster, Victor Munoz, Pedraza – Archibald, Carrasco. Au mai intrat: Moratalla și Pichi Alonso. Antrenor: Terry Venables.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7761 secunde