Cum rămâi fără mașină în câteva secunde. Preferatele hoților: BMW-urile!

1961
4
Cum rămâi fără mașină în câteva secunde. Preferatele hoților: BMW-urile! - fondfurturidemasini2-1378146083.jpg

Articole de la același autor

Hoții din Constanța se "profesionalizează" pe zi ce trece. Dacă acum câțiva ani se furau în principal Daciile 1310, pentru că erau cel mai ușor de spart, iată că în 2013, hoții profilați pe astfel de lovituri au câte un laptop, cu ajutorul căruia introduc anumite coduri pentru a le facilita accesul în mașină. Iar aici nu vorbim despre orice mașină.

Preferatele infractorilor sunt BMW-urile X5 și X6.

Dacă cu ani în urmă, hoții de mașini aveau ca preferințe Daciile 1310, este important de știut că în prezent, acestea nu prea se mai fură decât pentru distracție sau pentru comiterea de alte infracțiuni. Procedeul de spargere este unul extrem de simplu, care nici nu durează mult.

"Există perioade și perioade. De exemplu, în ultima perioadă nu prea s-au furat mașini prin Constanța, ci mai sunt cazuri izolate. În ceea ce privește mașinile de proveniență autohtonă, cum ar fi Daciile 1310, acestea se fură prin metoda legatului pe direct. Daciile au, sub volan, un capac. Dacă îl smulgi dai de toate firele care duc la contact. Scoțând firele de acolo și punându-le direct, mașina va porni. Au existat situații când Daciile se furau pentru piese, după care hoții le abandonau…în canal! Era mult mai convenabil așa, acestea nu erau găsite, pentru că durează aproximativ un minut și jumătate pentru a se scufunda, mai ales dacă Dacia avea geamurile deschise", precizează comisarul șef Costel Stamat, șeful Secției 3 de Poliție Constanța.

Daciile, folosite pentru spargeri de magazine

Polițiștii constănțeni spun că, de obicei, mașinile ieftine și "trecute de vreme" se fură pentru comiterea de alte infracțiuni, după care sunt abandonate.

"Până acum câțiva ani, Daciile se furau pentru piese, pentru anumite componente, însă acum este mai puțin probabil ca cineva să fure o mașină, să stea, să o dezmembreze și să folosească piesele, ci le fură pentru așa numitul furt de folosință, adică se folosesc de Dacii pentru a comite alte infracțiuni, după care le abandonează. De exemplu, au existat cazuri în care hoții au furat o mașină pentru a sparge o societate comercială, după care au abandonat Dacia printr-o localitate", explică șeful Secției 3.

Minorul care a spart trei Dacii într-o singură seară

"Înainte era un minor, de 12-13 ani, care până la vârsta de 16 ani a furat zeci de Dacii. Venea ziua prin oraș, cerșea, se plimba, iar când pleca spre casă, pentru că stătea prin Mihail Kogălniceanu, noaptea, fura câte o Dacie până la domiciliu, unde o și abandona, la câteva străzi distanță față de unde locuia. Într-o singură zi a reușit să fure trei Dacii, prima de prin Tomis 3, însă aceea a rămas repede fără benzină. Ajungând prin zona Brotăcei a furat o altă Dacie, cu care a ajuns până la ieșirea din Constanța, însă și aceea a avut o defecțiune și a abandonat-o. S-a urcat într-o a treia Dacie furată, cu care a ajuns până acasă și a lăsa-t-o prin împrejurimi. Fiind minor, legea nu îți permite mare lucru, însă a fost prins și internat într-un centru. Cert este că prin oraș nu s-a mai auzit de el", spune comisarul șef.

Metoda bușonul de la rezervor

Oamenii legii s-au lovit de cazuri care mai de care mai complicate și, de ce nu, ingenioase. Astfel, odată cu avansarea tehnologiei, și hoții de mașini au avansat în modul de acțiune. Dacă nu mai este posibil să legi firele "pe direct", de ce să nu scoți bușonul de la rezervor, să-l furi și să mergi la o societate care face chei? Trebuie să recunoaștem că metoda este bine gândită, iar rezultatele, pe măsură.

"La mașinile străine ceva mai scumpe vorbim despre alte moduri de a le sparge. Într-o perioadă se fura bușonul de la rezervor, hoții reușind, cu ajutorul butucului, să facă o nouă cheie, pe care o foloseau să intre în mașină", afirmă Costel Stamat.

Mai nou, hoții fură mașini cu laptopul

Cel mai "recent" mod de a fura o mașină este cu ajutorul unui laptop. Pe scurt, hoții dau comandă computerului de bord să pornească mașina.

"În ultimii ani, dacă ne referim la mașinile noi și scumpe, în municipiul Constanța s-au furat multe BMW-uri X5 și X6. Hoții au diverse programe și coduri, pe care le folosesc pentru a deschide mașina prin computerul de bord al autovehiculului", povestește comisarul șef. 

Comentează știrea

Daniel
3 septembrie 2013
hoti

Ar trebui, constructorii de masini, sa faca o protectie mult mai buna impotriva furturilor

polish faruri
3 septembrie 2013
asa este

[url=www.inauto.ro/polish-faruri.html]polish faruri[/url]

Daniel
3 septembrie 2013
hoti

cel mai bine ca sa te protejezi este sa dezlipesti un fir de la mufa de diagnoza, atunci cand chiar ai nevoie pui firul la loc.

norocosul
19 noiembrie 2013
furt dacie

se fura si acum daciile,a mea a furat-o unul pe data de 15.11.2013 ziua ,la 14,30,a fugit cu alarma pornita.norocul meu,s-a oprit motorul,si am sarit pe el,mi-am recuperat masina

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Prins cu strugurii în sac
Sâmbătă, 31 August 2013
Stire din Eveniment : Furt pe plaja Modern
Pagina a fost generata in 1.6145 secunde