Cum poți deveni jandarm. Sute de locuri disponibile la școlile militare

723
Cum poți deveni jandarm. Sute de locuri disponibile la școlile militare - cumpotidevenijandarm-1561397207.jpg

Articole de la același autor

Tinerii care vor susține și vor promova bacalaureatul în perioada următoare au șansa de a urma o carieră militară, la Jandarmerie. Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța selecționează candidați  pentru sesiunea de admitere ianuarie 2020, în instituțiile militare de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne.




Astfel, la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" din Drăgășani, la învățământ de zi, sunt disponibile 190 locuri, iar, la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" din Fălticeni, învățământ de zi, sunt 170 locuri. Pentru a putea participa la concursurile de admitere în instituțiile militare de învățământ, candidații trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiții. Ei trebuie să aibă cetățenia română și domiciliul în România, să cunoască limba română scris și vorbit, să aibă capacitate deplină de exercițiu și să fie declarați "apt" din punct de vedere medical, fizic și psihologic, verificările privind starea de sănătate medicală, fizică și psihologică fiind efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne.
De asemenea, ei trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani împliniți în anul participării la concurs, să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate, să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni și să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii șapte ani.


Fără tatuaje la vedere


În plus, ei trebuie să fi obținut la purtare minimum media 9.00 în perioada studiilor liceale, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează purtarea elevului, să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ și să nu aibă tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară (verificarea punctului m. se realizează cu ocazia examinării medicale). 


Cererile de înscriere pentru admiterea la instituțiile militare de învățământ postliceal ale M.A.I. pot fi depuse la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța până la data de 15 noiembrie 2019. Calendarele de desfășurare ale concursurilor de admitere sunt stabilite de către unitățile de învățământ și afișate pe site-urile acestora.


Informații suplimentare despre înscriere, se pot obține de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, cu sediul în municipiul Constanța, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, telefon 0241/618.969, int. 24557, sau prin consultarea site-ului unității: www.jandarmeriaconstanta.ro la secțiunea Anunțuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3397 secunde