Cu ce impresii s-a întors colonelul Constantin Dima din misiunea în Haiti

569
Cu ce impresii s-a întors colonelul Constantin Dima din misiunea în Haiti - dimaconstantingrupare1-1570218685.jpg

Articole de la același autor

Schimbare de comandă la Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța. Vineri, 4 octombrie, la șefia grupării constănțene a fost numit colonelul Constantin Dima. Acesta s-a întors, recent, dintr-o misiune de menținere a păcii sub egida ONU, din Republica Haiti, în care s-a aflat în ultimele nouă luni. 


"A fost o experiență solicitantă și interesantă. Am învățat multe despre viață. Pot spune că ceea ce avem noi în România, au puține popoare. Mă refer în primul rând la condițiile de trai, la faptul că avem apă potabilă din belșug", a afirmat colonelul Dima pentru "Cuget Liber". După participarea la această misiune, militarul a arătat că "românii sunt apreciați, localnicii au un respect deosebit pentru noi, ca popor, când află că suntem români au încredere să ne solicite sprijinul". 


Reamintim că Constantin Dima a fost desemnat, în decembrie 2018, să participe la misiunea de menținere a păcii din America Centrală. Misiunea s-a încheiat în contextul în care reprezentanții ONU au decis să retragă contingentele de polițiști și jandarmi, menținând în Republica Haiti doar o monitorizare politică. 


Participarea României la misiunea ONU din Haiti a debutat în 2004, de-a lungul anilor fiind desemnați să plece în această parte a lumii numeroși polițiști și jandarmi. Profund zdruncinat de conflicte interne, de inundații și boli, Haiti a avut de înfruntat, după 2010 și efectele unui puternic cutremur. Catastrofa naturală a cauzat, la data respectivă, sute de mii de victime. În acest climat de profundă nesiguranță, polițiștii și jandarmii au avut misiunea de a acorda sprijin și consiliere autorităților locale în restabilirea ordinii și liniștii publice, în prevenirea și combaterea criminalității. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3959 secunde