CSM: Decizia Curții Constituționale vizează doar completurile de 5 judecători de la instanța supremă

123
CSM: Decizia Curții Constituționale vizează doar completurile de 5 judecători de la instanța supremă - csm-1544542200.jpg

Articole recomandate

Decizia Curții Constituționale prin care s-a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție a vizat exclusiv situația completurilor de 5 judecători de la instanța supremă, precizează Consiliul Superior al Magistraturii, într-un comunicat.


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii afirmă că decizia Curții "nu are incidență decât în ceea ce privește aceste completuri, iar nu și celelalte completuri colegiale constituite la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție sau al celorlalte instanțe judecătorești, care nu au făcut obiectul analizei Curții Constituționale".


Astfel, compunerea completurilor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la celelalte instanțe, altele decât completurile de 5 judecători, este reglementată prin alte dispoziții legale din cuprinsul Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările șicompletările ulterioare, care nu prevăd desemnarea membrilor completului prin procedura tragerii la sorți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7654 secunde