CSM a respins contestațiile procurorilor Țuluș și Iorga împotriva revocării din DNA

111
CSM a respins contestațiile procurorilor Țuluș și Iorga împotriva revocării din DNA - miha-1505400888.jpg

Articole recomandate

Consiliul Superior al Magistraturii a respins, joi, contestatiile formulate de procurorii Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga impotriva deciziei de revocare a acestora din functiile de procurori in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al CSM, Stefan Lucaciuc.

In schimb, CSM a admis contestatia Mihaielei Moraru Iorga fata de decizia prin care s-a stabilit ca aceasta sa isi continue activitatea de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau.

Pe 4 iulie, Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din functie a procurorilor DNA Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga.

Pe 29 iunie, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis Sectiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocarii din functia de procuror DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pe motiv ca aceasta nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului sef al sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate, a aratat procurorul sef al DNA.

De asemenea, Kovesi a cerut si revocarea din functia de procuror DNA a lui Doru Florin Tulus "pentru existenta unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8853 secunde