COVID-19 / Teste negative pentru contacții unui medic infectat

184
COVID-19 / Teste negative pentru contacții unui medic infectat - dd-1586080353.jpg
Testele pentru toți cei 41 de contacți ai medicului de la Spitalul Județean de Urgență "Sf. Pantelimon" Focșani, confirmat cu COVID-19, au rezultat negativ, potrivit reprezentanților Instituției Prefectului județului Vrancea, citați de Agerpres. "În urma infectării cu COVID-19 a unui cadru medical de la Spitalul Județean de Urgență Focșani, ancheta epidemiologică a stabilit un număr de 41 de persoane cărora li s-au recoltat probe, toate rezultatele fiind negative", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vrancea, Adrian Crețu.

Spitalul Județean de Urgență "Sf. Pantelimon" Focșani a demarat în cursul săptămânii o anchetă epidemiologică după ce un medic din cadrul spitalului a fost confirmat pozitiv la infecția cu COVID-19. Medicul ar fi venit în contact, la rândul său, cu o persoană confirmată pozitiv pentru COVID-19 de la Spitalul Militar Focșani.

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență au fost testate la Institutul "Cantacuzino" București, în baza unui contract de prestări încheiat între unitatea medicală și institut, în urma căruia spitalul a achiziționat 100 de teste pentru personalul medical al spitalului.

La nivelul județului Vrancea, un număr de 32 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv la infecția cu COVID-19, dintre care 30 la Spitalul Militar Focșani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.494 secunde